Μήνυμα Δημάρχου
 
cloudcrew
logo
Πιστό στο ραντεβού του εδώ και 26 χρόνια, ξεκινά και αυτό το καλοκαίρι το Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού στο πανέμορφο Κηποθέατρο Παπάγου. Έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα αντάξιο της πολύχρονης και επιτυχημένης πορείας του Φεστιβάλ της πόλης μας, που είμαστε βέβαιοι ότι θα το απολαύσετε, αλλά κυρίως είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλλει στο να κρατηθεί ζωντανός ο πολιτισμός στη χώρα μας, σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο για όλους μας. Τηρώντας τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, σας καλώ να παρακολουθήσετε μοναδικές παραστάσεις και συναυλίες και να συμμετάσχετε σε ένα υπέροχο και συνάμα διαφορετικό καλλιτεχνικό ταξίδι. Καλή διασκέδαση.

Follow Me:

Title Image

«Ακόμα τούτ᾽ την ἀνοιξη» Ορατόριο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 – ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σεπτεμβριος, 2021

29Σεπ20:30«Ακόμα τούτ᾽ την ἀνοιξη» Ορατόριο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 - ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Λεπτομερειες εκδηλωσης

Μέσα από το δημοτικό τραγούδι και το βυζαντινό τροπάρι αποτυπώνεται ακραιφνής και ακίβδηλος ο Εθνικός χαρακτήρας των Ελλήνων.

Στο Ορατόριο που συνέθεσε ο Χοράρχης της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, παρουσιάζονται οι απελευθερωτικές κινήσεις των Ελλήνων προεπαναστατικά για να διατηρηθεί η Εθνική Ταυτότητα και η αναφορά στην έκρηξη της Επανάστασης τον Μάρτιο του 1821 μέχρι και την δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους με κυβερνήτη τον Ιωάννη Καποδίστρια.

 

Διεύθυνση Χορωδίας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΟΝΟΓΛΟΥ

Πρωτοψάλτης Καθεδρικού Ι. Ν. Φανερωμένης Χολαργού

Άρχων Υμνωδός της Μ.τ.Χ.Ε.

 

Συμμετέχουν

  • Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
  • Το παραδοσιακό συγκρότημα του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΣΙΚΑ


Αφήγηση

  • Φωτεινή Φιλοσόφου, ηθοποιός
  • Φίλιππος Τακόπουλος, εκπαιδευτικός

 

more

ΗΜΕΡΑ / ΩΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

(Τετάρτη) 20:30

Τιμη

Είσοδος ελεύθερη (με πρόσκληση)

X